Strona główna biuletynu
Wyszukiwarka
Formularz wyszukiwania
Menu główne
  • Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
  • Elektroniczna Skrzynka Podawcza Systemu Pojazd i Kierowca
  • Dzienniki ustaw
  • Monitor polski
  • Komunikacja w języku migowym
  • Rejestr Informacji o Środowisku
  • WebEWID Powiat Gryfiński
  • Portal Mapowy - dystrybucja danych o budynkach
  • Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Gryfinie
  • Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Gryfinie
  • Dom Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie
Treść główna

Ogłoszenia

Archiwum - fundusze unijne

Apetyt na Europę

Apetyt na Europę - nowy program dla bezrobotnych

Pierwsza grupa beneficjentów programu "Apetyt na Europę" wyjechała 20 września br. do Niemiec. Termin wyjazdu kolejnych dwóch grup przewidziany jest na miesiące luty i maj 2005 r.

Kontrakt pomiędzy Krajową Agencją Programu Leonardo da Vinci w Warszawie a Powiatem Gryfińskim - Powiatowym Urzędem Pracy w Gryfinie Filia w Chojnie, dotyczący realizacji finansowanego ze środków Unii Europejskiej projektu "Apetyt na Europę" został podpisany 30 sierpnia br.

W ramach zawartej umowy, na 3-miesięczne staże do Niemiec wyjadą trzy piętnastoosobowe grupy bezrobotnej młodzieży w wieku do 25 lat. Uczestnicy, w trakcie trwania programu, nabędą doświadczenie w zakresie obsługi klienta, pracy w kuchni, w restauracji i za barem. Poprzez kontakt z "żywym językiem" podniosą swoje umiejętności, co zwiększy ich szanse zaistnienia na rynku pracy. Staż poprzedzony został trzytygodniowym szkoleniem kulturowo-językowym obejmującym zagadnienia związane z kulturą i obyczajami Niemiec.

Bezrobotni, w ramach projektu zapewnione mają koszty podróży, zakwaterowanie, wyżywienie, ubezpieczenie oraz kieszonkowe.

data opublikowania: 2004-09-24 12:58:35
data ostatniej aktualizacji: 2004-09-24 12:58:35

Strona odwiedzona 547 razy
Inf. przygotowana przez: Katarzyna Gazdecka
Inf. wprowadzona przez: Marcin Konopnicki

Pobierz Adobe Reader z www.adobe.com

Pobierz Adobe Reader
Program jest niezbędny do przeglądania
niektórych treści zawartych w serwisie.