Ogłoszenia
Archiwum - organizacje pozarządowe
Wakacyjny projekt dofinansowywania posiłków w szkołach "Dobry jak chleb"
Wakacyjny projekt dofinansowywania posiłków w szkołach "Dobry jak chleb"
O dofinansowanie posiłków przez Polską Fundację Pomocy Dzieciom "Maciuś" mogą ubiegać się szkoły podstawowe, gimnazja oraz zarejestrowane organizacje pozarządowe prowadzące dożywianie dzieci w okresie lipiec - sierpień 2007. Celem projektu jest obejmowanie dożywianiem dzieci, które ze względu na trudną sytuację materialną powinny otrzymywać bezpłatne posiłki. Wnioski można składać do 19 czerwca 2007.
Instytucje chcące wystąpić o środki na dożywianie dzieci mogą to uczynić tylko za pomocą wniosku, który można pobrać za pośrednictwem strony internetowej www.pfpd.org.
Podstawą otrzymania dofinansowania od PFPD "Maciuś" jest właściwie wypełniony formularz wniosku, złożony w siedzibie Fundacji do dnia 19 czerwca 2007 (decyduje data wpłynięcia wniosku), zawierający:
- szczegółowe dane adresowe instytucji wnioskującej i informacje o dotychczasowym dożywianiu
- informację z lokalnego OPS potwierdzającą dane zawarte we wniosku dotyczące sytuacji i potrzebach rodzin uczniów, dla których szkoła ubiega się o dofinansowanie posiłków
- aktualny wyciąg KRS i potwierdzony statut (dotyczy tylko stowarzyszeń lub fundacji)
Wnioski należy przesyłać na adres biura PFPD "Maciuś" 81-383 Gdynia, ul. I Armii Wojska Polskiego 28 do dnia 19 czerwca 2007 roku (decyduje data wpłynięcia wniosku).
Pomoc w sprawach związanych z prawidłowym wypełnieniem wniosku można uzyskać telefonicznie lub osobiście w siedzibie Fundacji. Wypełnienie i złożenie wniosku nie gwarantuje otrzymania dofinansowania.
Ogólne zasady przyznawania dofinansowania znajdują się na stronie www.pisop.org.pl.
O przyznaniu dofinansowania instytucje zostanÄ… poinformowane przez PFPD "MaciuÅ›" do 30.06.2007.
źródło: http://wiadomosci.ngo.pl
data opublikowania: 2007-06-14 14:42:26
data ostatniej aktualizacji: 2007-06-14 14:42:26
Strona odwiedzona 1050 razy
Osoba odpowiedzialna za merytoryczne przygotowanie informacji:
Magdalena Pieczyńska
Informacja wprowadzona przez:
Marcin Konopnicki