Strona główna biuletynu
Formularz wyszukiwania

Ogłoszenia

Archiwum - przetargi inne

Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów SPZOZ Szpitala Powiatowego w Gryfinie

Rozstrzygnięcie:

Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty

Dotyczy postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na realizację zadania pn. "Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpitala Powiatowego w Gryfinie".

Na podstawie Art. 92 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych , informuję że w ww. postępowaniu wpłynęły trzy oferty:

L.p.Nazwa oferentaZaoferowana cena za sporządzenie i dostarczenie jednego całodziennego wyżywieniaIlość punktów wg. wzorów ze SIWZ
1.P. Dussmann Sp. z o.o.
ul. Kurpińskiego 55A
14,55 zł brutto (w tym VAT 7%) w tym cena wsadu do kotła w wysokości 6,95 zł brutto.66,15 pkt
2.Usługi Gastronomiczne, Pralnicze
Stanisław Kasjan
74-100 Gryfino
ul. Parkowa 5
9,50 zł brutto (w tym VAT 7%) w tym cena wsadu do kotła w wysokości 6,35 zł brutto.96,75 pkt
3.Restauracja "RYCERSKA"
M. D. Rakowscy
ul. Plac Konstytucji 3 Maja
74-500 Chojna
11,40 zł brutto (w tym VAT 7%) w tym cena wsadu do kotła w wysokości 9,40 zł brutto.84,99 pkt

Najkorzystniejszą jest oferta firmy pn. "Usługi Gastronomiczne, Pralnicze Stanisław Kasjan 74-100 Gryfino ul. Parkowa 5", której oferta otrzymała najwyższą ilością punktów (wyliczonych na podstawie podanych cen ze wzorów zamieszczonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia).

Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów SPZOZ Szpitala Powiatowego w Gryfinie

Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym na: Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpitala Powiatowego w Gryfinie

  1. ZamawiajÄ…cy: SPZOZ Szpital Powiatowy w Gryfinie, ul. Parkowa 5, 74-100 Gryfino
  2. Tryb postępowania: przetarg nieograniczony - art. 39 ustawy Prawo zamówień publicznych.
  3. Adres strony internetowej, na której zamieszczona jest Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia: bip.gryfino.powiat.pl
  4. Przedmiot zamówienia:
    1. sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów SPZOZ Szpitala Powiatowego w Gryfinie, zgodnie z zalecanymi przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie normami oraz na składniki pokarmowe i produkty spożywcze dla pensjonariuszy w zakładach służby zdrowia,
    2. wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. z 2005 r. Nr 31 poz. 265 z późn. zm), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy,
    3. sporządzanie i wydawanie posiłków z zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji oraz odpowiedzialności za ich przestrzeganie,
    4. przekazanie zamawiającemu posiłków w uzgodnionym terminie zgodnie z wymaganiami jakościowymi i wartościowymi.
  5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
  6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
  7. Wymagany termin realizacji zamówienia: 12 miesięcy (od 01.05.2008 r. do 30.04.2009 r.)
  8. Wykonawca będzie związany ofertą: 30 dni od dnia wyznaczonego na składanie ofert.
  9. Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można odebrać osobiście w budynku przy ul. Niepodległości 28, 74-100 Gryfino, w sekretariacie dyrektora, lub pocztą na wniosek.
  10. Warunki udziału:
  11. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
    1. spełniają przesłanki art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych,
    2. nie są wykluczeni z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy,
    3. dysponujÄ… osobÄ… z dyplomem (lub innym dokumentem) dietetyka,
    4. wykażą się doświadczeniem w tej dziedzinie usług będących przedmiotem zamówienia tj. w okresie trzech lat od dnia wszczęcia niniejszego postępowania, a jeżeli okres działalności jest krótszy - to w tym okresie, wykonali minimum 1 usługę o profilu podobnym do przedmiotu zamówienia. Za usługi podobne Zamawiający uzna takie, których wartość wynosiła co najmniej 40.000 zł oraz dotyczyły sukcesywnego sporządzania i dostarczania posiłków.
    5. posiadają zgodę (w formie decyzji, pozwolenia) na podjęcie działalności kuchni udzieloną przez właściwego Inspektora Sanitarnego,
    6. dysponują środkiem transportu oraz termosami i pojemnikami spełniającymi właściwe wymogi sanitarne (potwierdzone przez właściwego Inspektora Sanitarnego),
    7. posiadają polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca ubezpieczony jest od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia nie niższą niż 100 000 zł
  12. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia zobowiązany jest załączyć do oferty następujące dokumenty:
    1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (zgodnie z zał. nr 2 do SIWZ)
    2. Oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych (zgodnie z zał. nr 3 do SIWZ)
    3. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej (wystawione nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu wyznaczonego do składania ofert)
    4. Oświadczenie o niezaleganiu z opłacaniem podatków oraz opłatami i składkami na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne (zgodnie z zał. nr 7 do SIWZ)
    5. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy o ile nie wynika to z innych dokumentów.
    6. Zgoda (w formie decyzji, pozwolenia) na podjęcie działalności kuchni udzielona przez właściwego Inspektora Sanitarnego
    7. Dokumenty potwierdzające że Wykonawca dysponuje środkiem transportu oraz termosami i pojemnikami spełniającymi właściwe wymogi sanitarne.
    8. Wykaz wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością stanowiącym przedmiot zamówienia usług, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców. Należy podać minimum 1 usługę wykonaną w ww. okresie na kwotę 100.000 zł każda, dotyczącą sukcesywnego sporządzania i dostarczania posiłków (zgodnie z zał. nr 4 do SIWZ).
    9. Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające wartość usług, oraz że usługi te zostały wykonane należycie i terminowo oraz dotyczyły sukcesywnego sporządzania i dostarczania posiłków.
    10. Wykaz osób i podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności (zgodnie z zał. nr 5 do SIWZ).
    11. Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające uprawnienia tych osób (dietetyk - dyplom lub inne dokumenty)
    12. Polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca ubezpieczony jest od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia nie niższą niż 100 000 zł.
  13. Wykonawca spełni warunki udziału w postępowaniu poprzez dostarczenie ważnych oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu
  14. ZamawiajÄ…cy nie wymaga wniesienia wadium.
  15. Osobą uprawnioną do kontaktów z Wykonawcami ze strony Zamawiającego jest Andrzej Krzemiński - tel. 0603854593
  16. Zabezpieczoną ofertę należy złożyć w terminie do dnia 26 lutego 2008 r. do godz. 11.00 w sekretariacie dyrektora SPZOZ Szpitala Powiatowego w Gryfinie przy ul. Niepodległości 28 - II piętro.
  17. Otwarcie ofert nastąpi w dniu 26 lutego 2008 r. o godz. 12.00 w sekretariacie dyrektora SPZOZ Szpitala Powiatowego w Gryfinie przy ul. Niepodległości 28 - II piętro.
  18. Kryterium wyboru ofert i ich znaczenie:
    Cena - 90%
    Cena wsadu do kotła - 10%

data opublikowania: 2008-02-14 14:47:32
data ostatniej aktualizacji: 2008-03-12 13:43:15

Strona odwiedzona 1666 razy
Osoba odpowiedzialna za merytoryczne przygotowanie informacji: Andrzej KrzemiÅ„ski
Informacja wprowadzona przez: Wojciech Sztanga

  • e-Doręczenia
  • Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
  • Rezerwacja kolejki poprzez system internetowy w Wydziale Komunikacji i Transportu
  • Elektroniczna Skrzynka Podawcza Systemu Pojazd i Kierowca
  • Nieodpłatna pomoc prawna
  • Inne bezpłatne poradnictwo
  • Dzienniki ustaw
  • Monitor polski
  • Komunikacja w języku migowym
  • Rejestr Informacji o Środowisku
  • WebEWID Powiat Gryfiński
  • Portal Mapowy - dystrybucja danych o budynkach
  • Budowlane_ABC
  • Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Gryfinie
  • Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Gryfinie
  • Dom Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie
  • e-budownictwo Wypełnij wniosek online
  • Nie masz szybkiego internetu? Zg³oœ zapotrzebowanie na internet.gov.pl
Pobierz Adobe Reader z www.adobe.com

Pobierz Adobe Reader
Program jest niezbędny do przeglądania
niektórych treści zawartych w serwisie.