Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów SPZOZ Szpitala Powiatowego w Gryfinie
Rozstrzygnięcie:
Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty
Dotyczy postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na realizację zadania pn. "Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpitala Powiatowego w Gryfinie".
Na podstawie Art. 92 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych , informuję że w ww. postępowaniu wpłynęły trzy oferty:
L.p.
Nazwa oferenta
Zaoferowana cena za sporządzenie i dostarczenie jednego całodziennego wyżywienia
Ilość punktów wg. wzorów ze SIWZ
1.
P. Dussmann Sp. z o.o. ul. Kurpińskiego 55A
14,55 zł brutto (w tym VAT 7%) w tym cena wsadu do kotła w wysokości 6,95 zł brutto.
66,15 pkt
2.
Usługi Gastronomiczne, Pralnicze Stanisław Kasjan 74-100 Gryfino ul. Parkowa 5
9,50 zł brutto (w tym VAT 7%) w tym cena wsadu do kotła w wysokości 6,35 zł brutto.
96,75 pkt
3.
Restauracja "RYCERSKA" M. D. Rakowscy ul. Plac Konstytucji 3 Maja 74-500 Chojna
11,40 zł brutto (w tym VAT 7%) w tym cena wsadu do kotła w wysokości 9,40 zł brutto.
84,99 pkt
Najkorzystniejszą jest oferta firmy pn. "Usługi Gastronomiczne, Pralnicze Stanisław Kasjan 74-100 Gryfino ul. Parkowa 5", której oferta otrzymała najwyższą ilością punktów (wyliczonych na podstawie podanych cen ze wzorów zamieszczonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia).
Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów SPZOZ Szpitala Powiatowego w Gryfinie
Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym na: Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpitala Powiatowego w Gryfinie
ZamawiajÄ…cy: SPZOZ Szpital Powiatowy w Gryfinie, ul. Parkowa 5, 74-100 Gryfino
Tryb postępowania: przetarg nieograniczony - art. 39 ustawy Prawo zamówień publicznych.
Adres strony internetowej, na której zamieszczona jest Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia: bip.gryfino.powiat.pl
Przedmiot zamówienia:
sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów SPZOZ Szpitala Powiatowego w Gryfinie, zgodnie z zalecanymi przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie normami oraz na składniki pokarmowe i produkty spożywcze dla pensjonariuszy w zakładach służby zdrowia,
wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. z 2005 r. Nr 31 poz. 265 z późn. zm), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy,
sporządzanie i wydawanie posiłków z zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji oraz odpowiedzialności za ich przestrzeganie,
przekazanie zamawiającemu posiłków w uzgodnionym terminie zgodnie z wymaganiami jakościowymi i wartościowymi.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
Wymagany termin realizacji zamówienia: 12 miesięcy (od 01.05.2008 r. do 30.04.2009 r.)
Wykonawca będzie związany ofertą: 30 dni od dnia wyznaczonego na składanie ofert.
Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można odebrać osobiście w budynku przy ul. Niepodległości 28, 74-100 Gryfino, w sekretariacie dyrektora, lub pocztą na wniosek.
Warunki udziału:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
spełniają przesłanki art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych,
nie są wykluczeni z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy,
dysponujÄ… osobÄ… z dyplomem (lub innym dokumentem) dietetyka,
wykażą się doświadczeniem w tej dziedzinie usług będących przedmiotem zamówienia tj. w okresie trzech lat od dnia wszczęcia niniejszego postępowania, a jeżeli okres działalności jest krótszy - to w tym okresie, wykonali minimum 1 usługę o profilu podobnym do przedmiotu zamówienia. Za usługi podobne Zamawiający uzna takie, których wartość wynosiła co najmniej 40.000 zł oraz dotyczyły sukcesywnego sporządzania i dostarczania posiłków.
posiadają zgodę (w formie decyzji, pozwolenia) na podjęcie działalności kuchni udzieloną przez właściwego Inspektora Sanitarnego,
dysponują środkiem transportu oraz termosami i pojemnikami spełniającymi właściwe wymogi sanitarne (potwierdzone przez właściwego Inspektora Sanitarnego),
posiadają polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca ubezpieczony jest od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia nie niższą niż 100 000 zł
Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia zobowiązany jest załączyć do oferty następujące dokumenty:
Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (zgodnie z zał. nr 2 do SIWZ)
Oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych (zgodnie z zał. nr 3 do SIWZ)
Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej (wystawione nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu wyznaczonego do składania ofert)
Oświadczenie o niezaleganiu z opłacaniem podatków oraz opłatami i składkami na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne (zgodnie z zał. nr 7 do SIWZ)
Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy o ile nie wynika to z innych dokumentów.
Zgoda (w formie decyzji, pozwolenia) na podjęcie działalności kuchni udzielona przez właściwego Inspektora Sanitarnego
Dokumenty potwierdzające że Wykonawca dysponuje środkiem transportu oraz termosami i pojemnikami spełniającymi właściwe wymogi sanitarne.
Wykaz wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością stanowiącym przedmiot zamówienia usług, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców. Należy podać minimum 1 usługę wykonaną w ww. okresie na kwotę 100.000 zł każda, dotyczącą sukcesywnego sporządzania i dostarczania posiłków (zgodnie z zał. nr 4 do SIWZ).
Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające wartość usług, oraz że usługi te zostały wykonane należycie i terminowo oraz dotyczyły sukcesywnego sporządzania i dostarczania posiłków.
Wykaz osób i podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności (zgodnie z zał. nr 5 do SIWZ).
Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające uprawnienia tych osób (dietetyk - dyplom lub inne dokumenty)
Polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca ubezpieczony jest od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia nie niższą niż 100 000 zł.
Wykonawca spełni warunki udziału w postępowaniu poprzez dostarczenie ważnych oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu
ZamawiajÄ…cy nie wymaga wniesienia wadium.
Osobą uprawnioną do kontaktów z Wykonawcami ze strony Zamawiającego jest Andrzej Krzemiński - tel. 0603854593
Zabezpieczoną ofertę należy złożyć w terminie do dnia 26 lutego 2008 r. do godz. 11.00 w sekretariacie dyrektora SPZOZ Szpitala Powiatowego w Gryfinie przy ul. Niepodległości 28 - II piętro.
Otwarcie ofert nastąpi w dniu 26 lutego 2008 r. o godz. 12.00 w sekretariacie dyrektora SPZOZ Szpitala Powiatowego w Gryfinie przy ul. Niepodległości 28 - II piętro.
Kryterium wyboru ofert i ich znaczenie: Cena - 90% Cena wsadu do kotła - 10%
data opublikowania: 2008-02-14 14:47:32 data ostatniej aktualizacji: 2008-03-12 13:43:15
Strona odwiedzona 1666 razy
Osoba odpowiedzialna za merytoryczne przygotowanie informacji:
Andrzej Krzemiński
Informacja wprowadzona przez:
Wojciech Sztanga